Pulpety koperkowe

Pulpety koperkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe

    1/2 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jajko

    1-2 szt
  • kucharek

  • pieprz

  • masło

    1/3 kostki
  • mąka

    3 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • bułka tarta

    kilka łyżek
  • bulion warzywny

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i namoczoną bułkę mielimy- dodajemy jajko, przyprawy, garść posiekanego koperku i wszystko dobrze mieszamy- gdy masa jest za mało zwarta dodajemy bułki tartej i znów mieszamy.
Bulion doprowadzamy do wrzenia- dodajemy posiekany koperek- gotujemy chwilkę.
W rondlu z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy nią bulion. Przyprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.
Z mięsa formujemy pulpeciki i wrzucamy do sosu- gotujemy do miękkości na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wlicka

02.12.2013 07:22
mm pyszności ;)

gacopierz23

14.08.2012 19:57
dietetycznie i smacznie

barbara11561

27.07.2012 06:46
pyszne ,takie sama często robię:)

Renata22

20.07.2012 00:19
musza być pyszne

Marta1986

15.07.2012 10:50
pycha

Margo1

17.06.2012 09:19
dawno nie jadłam takich

mala2021

23.05.2012 13:24
do tego młode ziemniaczki ewentualnie kasza -pycha

dorotka0000025

11.05.2012 15:09
superrrr

Renata22

20.04.2012 00:25
ciekawy pomysł, taki "koperkowy";)

Neetka90

10.04.2012 12:35
super! :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat