Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
cukier 1/2 szkl
galaretka cytrynowa
truskawki świeże
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka 1 ametysowa szt.
ser biały 0,5 kg (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

Ser utrzeć z cukrem na gładką masę.Śmietanę ubić.Delikatnie wymieszać z serem.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody, przestudzić.Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody.Podgrzewać do rozpuszczenia, nie gotować. Galaretkę i żelatyne dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy.Gdy lekko stężeje ułożyć na nim truskawki i zalać przygotowana wg przepisu i lekko tężejącą galaretką ametystową(lub dowolna inną). Zostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.09.2011 21:33
pyszniutki
szyba 19.06.2011 09:59
smakowite
gosia47-47 19.06.2011 09:15
świetny
pioge7 19.06.2011 09:12
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak