Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie mini serniczki mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
serek mascarpone 25 dag
cukier waniliowy 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
brzoskwinie 2 szt
wiórki kokosowe 2-3 łyżki
cukier 2 łyżki
serek homogenizowany 45 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie mini serniczki mascarpone

Płat schłodzonego ciasta kroimy wzdłuż na 2 podłużne grube pasy. Brzego każdego zwijamy do środka ( ok 2 cm) formując ściankę w taki sposób by z ciasta powstały 2 rynienki. Posypujemy cukrem.
Pieczemy około 12-15 minut w temp. 220 stopni- schładzamy.
2 serki mieszamy ze sobą i z cukrem waniliowym oraz z rozpuszczoną żelatyną- masę wykładamy do rynienek z ciasta- równamy.
Kroimy na kwadraty. Na wierzch każdego kładziemy pokrojone brzoskwinie i posypujemy kokosem.
Schładzamy ciasto w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.11.2013 11:36
na pewno by mi smakowały
Kate131 14.07.2012 09:45
super
Karmel 24.04.2012 10:18
pyszne
Marzena34 25.03.2012 14:16
kolejny fantastyczny przepis-prosty a efekt piorunujący
zdzislawa2 04.11.2011 15:27
ale dobre mniam :)
Justyna70 03.10.2011 09:17
wspaniałe!!
magical66 22.09.2011 08:50
pyszne
Natalia40 09.09.2011 23:17
wow
Natalia40 09.09.2011 23:17
wow
Iwona45 28.08.2011 21:42
pycha
Gosia32
Gosia32 14.07.2011 12:22
to musi być pyszne
Ewelina38 22.06.2011 22:23
super, bardzo apetyczne - muszę wypróbować
Krystyna32 20.06.2011 00:07
extra
agnieszka137 19.06.2011 11:16
jakie super apetyczne!!! (niebo w .....):)
halinka1011 19.06.2011 09:46
świetny przepis
kanu83 19.06.2011 09:01
wow-super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak