Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serkami topionymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
por 1
masło
rosół 1 litr
serki topione czyste 2 kostki
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serkami topionymi

Marchew zetrzeć na grubej tarce, biały por pokroić
w krążki i udusić na maśle. Następnie zalać wszystko rosołem. Serki rozetrzeć z łyżką gorącej wody,dodać mąkę,
śmietanę i wszystko wlać do zupy. Dosmarzyć. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 18.11.2011 23:14
ciekawy pomysł, takiej jeszcze nie robiłam
dorotka0000025 08.08.2011 11:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak