zielone rizzoto

zielone rizzoto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    2 szklanki
  • rosół drobiowy

    4 szklanki
  • szpinak siekany mrożony lub świeży

    1 szklanka
  • groszek zielony

    1 szklanki
  • sól czosnkowa do smaku

  • parmezan starty

    5 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni na rozgrzany tłuszcz dajemy ząbek czosnku wyciśnięty . Potem ryż .Następnie zalewy ryż rosołkiem . Gotujemy 10 min .Wkładamy w garnku do piekarnika na 20 min 180 stopni .Szpinak i groszek dusimy na masełku lekko podlewamy nie nakrywamy garnka aby warzywa nie straciły pieknie zielonego koloru. Potem groszek i szpinak miksujemy blęderem i dodajemy do ryżu .Mieszamy dodając parmezan .Doprawiamy solą i pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiaw

27.11.2011 12:46
smaczne naprwdę świetne

Kate131

16.06.2010 07:46
to musi być bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat