Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołacze z bryndzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 5 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 1/2 kg
sól
Farsz:
bryndza 40 dag
cebula 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
pieprz
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Kołacze z bryndzą

Rozpuścić drożdże z cukrem, dodać pozostałe składniki ciasta i zagnieść. Zostawić ciasto do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Bryndzę utrzeć z żółtkiem, dodać cebulę i doprawić.
Z ciasta zrobić płaskie placuszki, Na środek wykładać farsz. Piec około ½ godz. W temp. 200°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 19.06.2011 13:01
polecam :)
pawel6 19.06.2011 09:14
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak