Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,5 kg
cukier drobny 15 dag
woda 600 ml
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowa

Truskawki zmiksować, dodać cukier i ponownie zmiksować. Dodać wodę z 3 łyżkami soku z cytryny. Wymieszać i przecedzić przez sitko. Przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki na półtorej godziny. Wymieszać i rozdrobnić widelcem. Odstawić do zamrażarki na koleją godzinę, ponownie wymieszać. Rozdrobnić większe grudki i przełożyć do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.12.2013 20:46
fajny przepis
olkaaa 28.03.2013 07:29
chyba się skuszę
Wafelek2601 05.02.2013 09:21
Super
Grazyna0211 03.12.2012 11:50
pyszne
barbara11561 09.09.2012 12:12
pyszne:)
alaaa 14.06.2012 18:21
fajne na letnie dni
Aneta2604 19.05.2012 23:42
fajny deser
kate.500 28.01.2012 14:02
super smaczna
mala2021 04.11.2011 15:30
dobre
smakoszek 29.10.2011 09:45
świetny deser
Natalia/tubisiek 18.08.2011 09:18
to coś dla mnie :)
aacaac 02.07.2011 07:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak