Przepis i sposób przygotowania na: Tort \"Barbie\"
W identyczny sposób pieczemy drugi biszkopt, tylko ciasto wlewamy do natłuszczonej formy na babkę. Po upieczeniu również przekrawamy na pół.
Masa: mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną żelatynę.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w cienkie plastry.
Następnie część biszkoptu z tortownicy smarujemy cienką warstwą dżemu, na to smarujemy cienką warstwą śmietany. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu z tortownicy, wykładamy plasterki brzoskwiń,smarujemy znowu masą śmietanową. Następnie kładziemy biszkopt z formy na babkę (dolną część), wykładamy brzoskwinie, smarujemy bitą śmietaną. Przykrywamy ostatnią częścią biszkoptu (z dziurą po kominie od formy). Resztę bitej śmietany dzielimy na pół lub więcej częśći ( w zależności od sposobu dekoracji) i zabarwiamy barwnikami spożywczymi wg uznania.
Z lalki Barbie wyjmujemy nogi, tułów lalki owijamy folią spożywczą, lalkę wkładamy w biszkopt z dziurą po kominie od formy na babkę. Dekorujemy rękawem cukierniczym wg uznania i gustu.