Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłka

    2 sztuka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, posolić dobrze ugnieść, obciążyć i zostawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która kapusta puściła. Cebulę drobno pokroić, jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać do kapusty. Polać oliwą i sokiem z cytryny, doprawić sola pieprzem i odrobina cukru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat