Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
jabłka 2 sztuka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, posolić dobrze ugnieść, obciążyć i zostawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która kapusta puściła. Cebulę drobno pokroić, jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać do kapusty. Polać oliwą i sokiem z cytryny, doprawić sola pieprzem i odrobina cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak