Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym pasteryzowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 2 kg
marchew 40 dag
cebula 40 dag
przecier pomidorowy 6 łyżek
olej 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cukier 5 łyżek
sól 3 łyżki
ocet 10 % 2 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym pasteryzowana

Cebule obieramy i kroimy w cienkie półtalarki.Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju przez ok. 15 min.Dodajemy liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier pomidorowy i ocet. Dokładnie mieszamy.Fasolke myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pozostałą sól oraz szczyptę soli. Gotujemy ok. 10 min. Następnie odcedzamy i przekładamy do pozostałych warzyw i dusimy jeszcze ok. 15 min.Gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.03.2012 23:13
nigdy nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak