Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
ugotowane marchewki 2 sztuki
ugotowany seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
koperek 1/2 pęczek
zielona pietruszka 1/2 pęczek
olej do smażenia
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Cebulę pokroić, zeszklić na oleju. Rybę, marchewkę, selera, jajko zmiksować. Dodać zieleninę i cebulę, wymieszać, ale już nie miksować. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce i smażyć z obu stron na oleju, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak