Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z uszkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
cebula 1 szt
seler kawałek
grzybki suszone 2 szt
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
pieprz
cukier
ocet winny
tortellini 2 ( z wędzonym tofu)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z uszkami

Grzybki, obrany seler, cebulę oraz listek laurowy i ziele angielskie zalać wodą i gotować 10 minut. Buraki obrać, pokroić w paseczki, dołożyć do wywaru i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym. Zostawić do nabrania mocy na 2-3 godziny, przecedzić. Tortellini gotować 10 min w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 22.10.2012 22:03
Przepadam za barszczykiem z uszkami :)
Grażyna13 14.09.2011 10:44
Pycha :)
agnieszka137 18.06.2011 23:39
Taki tradycyjny ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak