Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 2 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 40 dag
mleko 1 szklanka
oliwa 3 łyżki
sól ½ łyżeczka
Farsz:
przecier pomidorowy 3 łyżki
marchewka 1 sztuka
groszek ½ puszka
kukurydza ½ puszka
brokuł ½ sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone z warzywami

Rozpuścić drożdże z cukrem, dodać mąkę, ciepłe mleko i pozostałe składniki, dokładnie wyrobić. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki, brokuł podzielić na różyczki. Dusić przez chwilę na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy trochę zmiękną dodać warzywa z puszki przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Zgasić gaz. Ser pokroić w niewielka kostkę i dodać do warzyw.
Ciasto podzielić na polowę, rozwałkować na okrągły placek. Na każdej części położyć połowę nadzienia, zalepić brzegi.
Piec w temperaturze 200° około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak