Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta orzechowo - twarogowa z nutą mandarynki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
orzechy 50 g
oliwa 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
sól
pieprz
mandarynki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta orzechowo - twarogowa z nutą mandarynki

Mandarynki umyć i sparzyć wrzątkiem.

W blenderze miksujemy orzechy, dodajemy ser i resztę składników i miksujemy na pastę.

Pieczywo chrupkie łamiemy na kawałki i układamy na talerzu. Na każdy kawałek nakładamy porcję pasty, oprószamy startą skórką z mandarynek i ozdabiamy połówką orzecha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.02.2016 14:05
bardzo apetycznie wygląda Twoja pasta
Klausia 11.12.2015 19:29
ciekawa przekąska
wolochski 28.06.2011 11:01
super
Gosia40 19.06.2011 10:39
Ciekawe połączenie smaków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak