Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
ziemniaki 2 kg
cebula 1 szt
boczek 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ziemniaczane

Ziemniaki obrać,ugotować,wystudzić i zetrzeć na tarce lub przepuścić przez praskę.
Liście kapusty sparzyć.Cebulę obrać i drobno posiekać.Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć i dodać cebulkę.Wymieszać z ziemniakami i przyprawić solą i pieprzem.Na liście sałaty nakładać porcję farszu ziemniaczanego i zawijać jak gołąbki.Ułożyć w garnku,zalać bulionem i dusić ok 30 minut.Podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 18.03.2013 10:30
ciekawy pomysł
anemon 08.01.2013 17:26
Muszą być smaczne, ja robię gołąbki z ziemniakami, ale z surowymi. Muszę koniecznie wypróbować Twoją wersję.
traktorek 15.11.2011 12:18
rewelacja
Teresa19 28.10.2011 18:48
dobre
FAFIK 24.08.2011 07:11
Ciekawy pomysł!
iwona332 09.08.2011 15:30
super
Magdalena80 01.07.2011 23:32
superowe
Ania67 28.06.2011 22:36
extra
Krystyna32 26.06.2011 00:15
pycha
joanna77 23.06.2011 12:38
pyszne
misia53 19.06.2011 20:48
Wiele słyszałam o takich gołabkach ale nigdy nie jadłam.
gosia47-47 18.06.2011 19:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak