Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowe szaszłyczki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chude mięso wieprzowe 400 g
jabłko 2
kiełki 200 g
ryż 200 g
keczup 8 łyżek
kostka rosołowa 1
sól, pieprz
olej 8 łyżek
czosnek 2 ząbki
oregano
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowe szaszłyczki z ryżem

Czosnek przecisnąć przez praskę Olej wymieszać z oregano majerankiem czosnkiem solą i pieprzem Mięso pokroic na kawałki i moczyć w marynacie conajmniej 30 min Jabłka pokroic na ćwiartki Ugotować ryż z kostką rosołową osączyć a nastepnie wymieszac z keczupem Na drewniane szpadki nabijać na przemian mieso i jabłka Grillować ok 15 min czesto obracajac Gotowe szaszłyki podawac z ryzem i kiełkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.06.2012 11:36
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak