Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fosolowo-paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 50 dag
majonez 1-2 łyżki
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 2 gałązki
natka selera 2 gałązki
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1 strąk
oliwki 10 szt
koperek
białko gotowane 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fosolowo-paprykowa

Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku ze szczyptą cukru. Odcedzamy i studzimy.Czosnek przeciskamy przez praskę. Połowę papryki kroimy w kostkę i z czosnkiem dodajemy do fasolki. Wsypujemy posiekane listki pietruszki i selera. Fasolkę mieszamy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy do smaku. Pozostałą paprykę i białko z ugotowanego jajka na twardo kroimy w paski, oliwki w krążki. Dekorujemy sałatkę i posupujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.06.2011 19:17
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak