Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak delicja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 1 szkl.
wiórki kokosowe 20 dag
białko 5 szt.
mak 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
Krem:
masło 25 dag
budyń malinowy 2 op.
galaretka malinowa 2 op.
mleko 750 ml
cukier 4 łyżki
Do dekoracji:
galaretka malinowa 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Jak delicja

1. Ciasto: białka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj pozostałe składnik, wymieszaj. Piecz 35 min. w temp. 190 stopni.
2. Krem: galaretki rozpuść w pół litra wody. Budynie ugotuj z cukrem na mleku. masło utrzyj, dodajac ostudzony budyń i tężejące galaretki. Krem wyłóż na ciasto, udekoruj delicjami i galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.02.2014 07:23
pyszności !!!
kasienka23 08.04.2012 13:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak