Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka galaretkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka zielona 2 op.
zagestnik do smietany 2 op.
mleko 2 szkl.
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka galaretkowa

1. Oddzielnie rozpuść jedna zieloną i jedną czerwoną galaretkę. Ostudź. zagęstniki do śmietany ubij z zimnym mlekiem.Połowę ubitego kremu wymieszaj z zieloną, a resztę z czerwoną galaretką. Pozostałe galaretki rozpuść w oddzielnych miskach według instrukcji, odstaw do stężenia.
2. Do salaterki wlej galaretkę czerwoną. Gdy zastygnie, wlej zielony krem śmietankowy. Potem zieloną galaretkę, czerwony krem śmietankowy i pozostałą czerwoną galaretkę. Mocno schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.12.2013 18:11
pychotka !!!
Beata23 12.12.2012 09:05
dobre
Tomasz17 16.11.2011 20:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak