Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa \"Zapalanka\".

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
por 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
smalec 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa \"Zapalanka\".

Do większego garnka wlać 2 litry wody, dodać ziele angielskie i 3 listki laurowe. Mięso opłukać i wrzucić do wody. Powoli gotować. Marchew, pietruszkę, selera i pora obrać, pokroić i wrzucić do garnka. Doprawić zupę kucharkiem i pieprzem. Gdy mięso będzie już miękkie, wyciągnąć je i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na złoty kolor na odrobinie smalcu, dodać do garnka. Na patelni ponownie roztopić smalec, wsypać 2 łyżki mąki i mieszając zrumienić. \"Zapalić\" zupę mąką i jeszcze trochę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.10.2013 09:34
nie słyszałam o takiej zupce
pestka 02.10.2013 08:07
ciekawa zupka i fajna nazwa
caralajna 01.10.2013 07:24
ciekawe nazewnictwo, a i zupa smaczna :)
Róża1 17.09.2013 18:06
ale ciekawa nazwa:-)
adelajda 22.08.2013 14:58
ciekawy przepis
Monika58 18.10.2012 18:28
dobre
Justa32 12.06.2012 13:20
ciekawa!!!
Justa32 12.06.2012 13:20
ciekawa!!!
teresa18 22.08.2011 18:00
ciekawa zupa
Gosia32
Gosia32 12.07.2011 21:28
fajna zupka
Grazyna0211 04.07.2011 14:07
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak