Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony indyk z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk
pieczarki
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony indyk z pieczarkami

Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju rzepakowego, wrzuciłam 250 g mielonego mięsa z indyka, pokrojone pieczarki, cebulę, osoliłam, mocno opieprzyłam i dusiłam pod przykryciem ok 15 minut. W połowie czasu podlałam szklanką wody. Po zakończonym czasie duszenia zagęściłam mąką i pogotowałam ok 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny.

Podałam z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 12.09.2011 08:57
pyszne
tomek18 12.09.2011 07:42
super
suzana 18.06.2011 13:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak