Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik Z DŻEMEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
miód sztuczny 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
cukier kryształ pół szklanki
mąka 3 szklanki
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
jajko 2 szt
marmolada 1 słoik
czekolada mleczna 1 szt
woda 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik Z DŻEMEM

margarynę roztopić na małym ogniu,dodać do niej mleko , cukier i miód wymieszać i zdjąć z palnika i odstawić do ostygnięcia.gdy ostygnie to zmiksować na najwyższych obrotach miksera z jajami a następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao, sodą i przyprawą.zmiksować i wylać na blachę i piec 30 min.upieczone i ostygnięte ciasto przekroić poziomo tak aby nadziać je marmoladą.posmarować je i przełożyć drugą częścią.zrobić polewę: czekoladę połamać i dać do małego garnka dodać do niej 4 łyżki wody i na małym palniku ją rozpuścić i polać piernika.placek odstawić w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 09.03.2012 10:07
pyszny
Magdalena1110 12.11.2011 21:24
super
ziutula
ziutula 01.08.2011 15:27
piernik lubię nie tylko na święta...
Elżbieta17 05.07.2011 17:41
Już mam na niego chętkę:)
Ania67 23.06.2011 08:25
świetny
justyna54 19.06.2011 19:35
jest super
suzana 18.06.2011 13:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak