Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHABOWYw panierce: bułka tarta+mąka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 kawałki
jajko 4 sztuki
mąka 7 łyżek
olej do smażenia 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SCHABOWYw panierce: bułka tarta+mąka

Schab umyć, rozbić, obtoczyć w rozbitych jajkach, dodać odrobinę soli ziołowej lub zmiękczającej mięso. Następnie obtoczyć w mące, znów w jajkach i bułce. Smażyć na dużej ilości oleju słonecznikowego. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 10.01.2012 15:01
no tak
SmacznaPyza 18.06.2011 15:04
jakie bitki? toż to zwykły kotlet schabowy...
halina17 18.06.2011 12:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak