Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sok z cytryny
pieczarki 300 g
cebule 2
śmietana kremówka 180 g
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia
jajko
ryba

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z ciasta francuskiego

Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na 2h.

Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu. Koperek siekamy. Wlewamy śmietanę i dosypujemy koperek. Wszystko dokładnie mieszamy.

Ciasto rozwałkowujemy i dzielimy na pół.

Na każdej połowie układamy rybę, na nią kładziemy pieczarki z cebulą i przykrywamy to kolejnym płatem ryby. Całość zawijamy. Smarujemy jajkiem.

Pieczemy przez 30minut w 180C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak