Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik białobrzeski z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji
chilli w proszku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik białobrzeski z papryki

1. Papryki opłucz, przetnij, usuń środki z pestkami. Miąższ pokrój na kawałeczki. Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Odłóż 2 łyżki papryki, a resztę razem z pomidorami dodaj do cebuli i chwilę smaż. Wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 15 min.
2. Zupę przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz szczyptą chilli. Zmiksuj. Ostudź i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godz.
3. Chłodnik rozlej do kokilek. Posyp odłożoną papryką. Udekoruj natką. Podawaj np. z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.02.2014 11:06
bardzo pyszny
IwonaKa 19.08.2013 11:16
takiego przysmaku jeszcze nie jadłam,ale sądząc po sładnikach na pewno bardzo smaczny
Marta1986 06.01.2012 12:59
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak