Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie czekoladowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
brązowy cukier 4 łyżki
woda 1 łyżka
masło 40 gram
truskawki wg uznania
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie czekoladowym

Gruszki obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne. Cukier stopić z masłem i wodą. Do tego włożyć gruszki i gotować je ok.3-4 minuty. Po tym czasie wyłączyć gaz, gruszki wyjąć i ułożyć na talerzykach, a do sosu wrzucić pokruszoną czekoladę i rozpuścić ją szybko mieszając, żeby się dobrze wszystko połączyło. Sosem polać gruszki, obłożyć pokrojonymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 06.01.2013 23:26
Doskonały deser. Mam na niego ogromną ochotę.
Wacław 19.06.2012 05:17
b.apetyczne
alaaa 12.12.2011 16:06
deser jak dla mnie idealny,super połączenie
ziutula
ziutula 08.10.2011 15:05
ale uczta smakowa..
Izabela/bella81 15.09.2011 00:53
świetne
Weronika_eM 18.06.2011 20:17
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak