Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
kefir 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 3 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kefir, jajko, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać mikserem. Jabłka pokroić na ćwiartki, a potem na plasterki, dodać do ciasta. Na patelni dobrze rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z obydwu stron.
Podawać z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak