Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w pomarańczowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 kg
pomarańcz 1
cytryna 1
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
Sól ziołowa jodowana Prymat
kolendra
pomidory 2-3
kukurydza 3 kolby
ziemniaki 1/2 kg
pieprz
konfitura 3 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w pomarańczowej glazurze

Mięso przyprawić sola i pieprzem Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z konfiturą musztardą i kolendrą Żeberka włożyć do marynaty na co najmniej godzinę Ruszt posmarować olejem i ułożyć na nim żeberka piec ok 30 min smarując marynatą i obracając co jakiś czas Ziemniaki wyszorować przeciąć na pół Pomidory także przepołowić Na posmarowanym ponownie ruszcie ułożyć kolby kukurydzy połówki ziemniaków i posypane solą ziołową połówki pomidorów Smażyć aż pomidory kukurydza i ziemniaki będą miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak