Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek ze śliwkami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 12 olasterków
śliwki suszone 12 szt
orzechy włoskie 12 połówek
na jarzynkę
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
anyż do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek ze śliwkami i orzechami

1. Papryki rozetnij, oczyść, potnij na cząstki. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki.
2. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć warzywa, chwilę smaż, następnie zmniejsz płomień i duś do miękkości. Przypraw solą, pieprzem, mielonymi goździkami i anyżem.
3. Do każdej śliwki wetknij orzech. Owiń plasterkiem boczku. Na patyczki ponabijaj po 3 takie roladki. Piecz 15 min w 200 stopniach. Podawaj z jarzynką z papryki i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.07.2013 21:32
Aromatyczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak