Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny filet z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 600 g
sól, pieprz
papryka czerwona 2
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny filet z dorsza

Filety podzielić na mniejsze kawałki oprószyć solą i pieprzem przecisnietym przez praske czosnkiem i odrobina mielonej papryki Skropić oliwą i sokiem z cytryny Zawinąć w folie i grillowac 20-25 min czesto odwracajac Papryke pokroić w paski i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu aż zacznie puszczać sok Doprawić Rybę serwować z papryka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 18.06.2011 09:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak