Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnych porzeczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 1,5 kg
woda 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnych porzeczek

Porzeczki należy przebrać, opłukać i osuszyć. Wodę wlać do garnka, dodać cukier i zagotować. Do gotującej się wody dodać owoce i gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Gorący sok należy przecedzić przez gazę, owoce delikatnie odcisnąć. Sok rozlać do wygotowanych butelek, pasteryzować przez co najmniej 15 minut w temp. 85 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.08.2013 08:21
zdrowy i smaczny
IKrakowianka 13.06.2013 21:58
przepyszny jest taki sok
Iwusia 10.08.2010 13:31
pychotka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak