Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka \"Jaś\" 1 kg
wędlina ½ kg
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę ugotować (posolić pod koniec gotowania). Wędlinę pokroić i przesmażyć, dodać do fasolki. Na tłuszczu wytopionym z wędliny, przesmażyć drobno pokrojona cebulę i również wrzucić do fasolki. Dodać przecier pomidorowy, doprawić ziołami, sola i pieprzem. Gotować, aż wszystkie smaki dobrze się „przegryzą”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.06.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak