Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z brzoskwiniami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
brzoskwinie 4 sztuki
miód 2 łyżeczki
olej
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z brzoskwiniami

Mięso oczyścić, pokroić w plastry, oprószyć sola i pieprzem i przesmażyć na patelni na oleju. Z brzoskwiń wyciągnąć pestkę, pokroić na cienkie plasterki. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układać na zmianę plastry mięsa i brzoskwiń. Polać miodem wymieszanym z 1/5 szklanki wody. Piec około 40 min w temperaturze 170°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak