Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
budyń 2
masło 15 dag
cukier puder 15 dag
białko 3
kokos 20 dag
jabłka 2 z jabłkami

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i kokosem

Upiec biszkopt. 2 litrowe słoiki z kompotem z jabłek
wylać na sito, żeby odsączyć jabłka. Potem poukładać na biszkopcie. Na 1 pełnym litrze ugotować 2 budynie i gorące wylać na jabłka.Masło i cukier puder rozpuścić.
3 białka ubić na sztywno, dodać kokos i rozpuszczone
masło z cukrem pudrem. Wszystko wymieszać i wyłożyć na budyń. Zapiec na złoty kolor ok. 5-10 min. w temp.200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.07.2011 13:02
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak