Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 200 g
ser biały 0,5 kostki
boczek 3 plastry
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem i obsmażanym boczkiem

Makaron gotujemy na miękko ze szczyptą soli i odcedzamy a następnie przepłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.
Ser biały rozdrabniamy widelcem (można polać odrobiną jogurtu naturalnego gdy ser jest za suchy) i posypujemy pieprzem i solą (jeśli ktoś lubi może posypać papryką czerwoną mieloną ostrą) oraz drobno posiekanym koperkiem. Boczek i cebulę kroimy na drobne kawałki i obsmażamy na patelni. Gdy boczek nie jest wystarczająco słony dosalamy i doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak