Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
śliwki 1,5 kg
drożdże 4 dag
mleko 1 szklanka
cukier 10 dag
masło 10 dag
jajko 1
sól 1 szczypta
cukier kryształ 5 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami

Łyżkę cukru utrzeć z drożdżami, aż będą płynne. Do mąki dodać sól, resztę zwykłego cukru i drożdże. Masło stopić w mleku i letnie dodać do ciasta, wbić jajko. Zagnieść ciasto i odstawić na 20 min. do wyrośnięcia.Śliwki oczyścić i pokroić. Ciasto znów zagnieść i wyłożyć na blachę. Poukładać śliwki, posypać grubym cukrem i cynamonem. Odstawić na 20 min., następnie upiec
w 175 stopniach przez 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 19.11.2011 19:17
zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak