Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z truskawek i rabarbaru

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
truskawki 1 kg
cukier ok. 65 dag
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z truskawek i rabarbaru

Truskawki przebrać, odszypułkować, opłukać i osuszyć. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Do garnka włożyć truskawki i rabarbar przesypując go cukrem, podlać wodą i dusić ( gotować) pod przykryciem przez 40- 50 minut. Sok przecedzić i rozlać do wygotowanych butelek. Pasteryzować przez 15 minut w temp. 85 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.08.2012 20:33
rewelacja
Katarzyna/kate1980 16.06.2012 22:10
pychotka
KasiaK90 28.10.2011 09:59
pyszny sok
Iwusia 31.07.2011 22:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak