Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1 litr
mąka 3 szklanki
sól lyżeczka
cukier łyżeczka
olej do smażenia
Farsz:
grzyby suszone 20 g
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki na ciasto dokladnie zmiksować i usmażyć naleśniki (wychodzi 14, średn. 28cm)
Suszone grzyby należy namoczyc dzien wcześniej. Gdy namokną gotujemy aż zmiękną. Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości. Odcedzamy, kroimy na drobne kawałki (by się nie ciągnęła). Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i grzyby (najlepiej je wczesniej pokroić). Dusimy około 30 minut, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Przygotowany farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zawijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej a nastepnie obsmażamy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak