Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowiec budyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 jajek
mąka ziemniaczana pół szklanki
mąka pszenna pół szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 torebka
kakao 2 łyżki
masa
budyń kokosowy 2 szt
wiórki kokosowe 2 szkl
margaryna kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowiec budyniowy

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Ucieramy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 17 minut. Upieczony biszkopt kroimy na dwa równe placki
Zanim mleko się zagotuje dosypujemy wiórki kokosowe. W kubku mieszamy dokładnie budyń i mleko. Gdy mleko w garnuszku się zagotuje, dolewamy zawartość kubka i gotujemy jeszcze chwilę. Pozostawiamy do ostygnięcia Ucieramy margarynę z cukrem pudrem stopniowo dodając ugotowany budyń.
Sporą część przygotowanej masy rozkładamy na jeden placek i przykrywamy drugim plackiem. Rozsmarowujemy na nim resztę masy i posypujemy posypką czekoladową lub kolorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak