Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z rybą i owocami ze szczyptą wasabi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata pół szt
kapusta pekińska pół szt
awokado 1 szt
filet z dorsza 1 szt
cytryna 1 szt
oliwa 2 lyżki
ocet ryżowy 1 lyżka
olej sezamowy kilka kropli
wasabi szczypta
kaki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z rybą i owocami ze szczyptą wasabi

Rybę myjemy, polewamy dosyć sporo sokiem z wyciśniętej cytryny, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 minut.

Na talerzu układamy porwaną sałatę i górne liście kapusty pekińskiej.

Kaki i awokado obieramy, kroimy na kawałki u układamy na sałacie.

Ostudzoną rybę pozbawiamy ości, kroimy na kawałki i również układamy na sałacie.

Wszystkie składniki sosu wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy, wstrząsamy i skrapiamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak