Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe pychotki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 25 dag
kleik ryżowy 17 dag
jajko 3 sztuki
cukier 15 dag
orzechy laskowe 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe pychotki

Masło roślinne ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i kleik ryżowy, wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie ciasteczka, robimy w nich wgłębienie. We wgłębienie każdego ciastka wkładamy po jednym orzechu laskowym. Pieczemy na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.01.2013 20:20
super deser
malaczarna23 15.09.2011 10:48
pychotki:)
Agnik 16.07.2011 20:35
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak