Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brandade – francuski krem z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 150 ml
sól
ziemniaki 350 g
śmietana 100 ml
mleko 150 ml
czosnek 2 zabki
pieprz
filet z dorsza 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brandade – francuski krem z dorsza

Z filetów usunąć pęsetą ości. Do małego rondla włożyć filety razem z oliwą i smażyć ok 8-10 min na wolnym ogniu aż mięso zacznie się rozpadać. Zostawić do ostygnięcia.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka z wymieszanymi mlekiem, śmietaną i czosnkiem. Gotować aż będą miękkie a następnie rozgnieść. Wymieszać z rybą, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak