Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z woórkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 5 łyżek
margaryna 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z woórkami

Jajka ubić z cukrem.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Delikatnie połączyć z masą jajeczną.Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec 20 minut.Krem zrobić wg.przepisu na opakowaniu.Wiórki kokosowe podsmażyć z 1 łyżką margaryny i 1 łyżką cukru pudru.Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem i posypać usmażonym kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.06.2013 07:45
super biszkopt
Krystyna32 10.09.2012 08:58
super
Justa32 09.08.2012 22:51
może się kiedyś na takie ciacho załapię:)
IKrakowianka 12.06.2012 18:57
super- pachnący kokosem :)
Andysz 01.05.2012 21:44
pyszności:)
piter 09.11.2011 23:28
mniam, chętnie bym spróbował
Ania67 28.06.2011 22:37
ciekawy
IZABELA29 19.06.2011 12:52
smacznie do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak