Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowo - jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 30 dag
mleko 1/2 szk
sos
jajko 2 szt
cebula 1 szt
margaryna 1 łyżka
ocet 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
cukier
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowo - jajeczna

Matiasy wymoczyć w mleku i pokroić w paski. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozpuścić margarynę i podsmażyć cebulę. Jajka roztrzepać, wymieszać z octem, musztardą, dodać cebulę i cukier do smaku, dokładnie wymieszać. Śledzie ułożyć w salaterce, polać sosem i posypać startymi na tarce jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 04.04.2013 12:19
bardzo ciekawy sos do śledzi ,takiego jeszcze nie jadłam:)
Kuchareczka2 01.09.2012 10:05
coś dla mnie
Wafelek2601 20.07.2012 09:43
Dobra
alaaa 12.06.2012 19:02
ciekawe jak to smakuje
Karmel 13.02.2012 12:07
lubię
joanna77 13.02.2012 10:06
smaczne
Magdalena1110 21.07.2011 07:01
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak