Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z borowików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 1/2 kg
rosół 1 litr
śmietana 1/4 litra
masło 1/3 kostki
cebula 2 sztuki
natka pietrudzki 1/2 pęczka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z borowików

Grzyby kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy masło, cebulę. Całość zalewamy rosołem, gotujemy ok. 20 min., a następnie miksujemy. Zaciągamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak