Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe jarzynki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka zielonego groszku konserwowego
20 malych pieczarek z zalewy
liście selera
rzodkiewki do przybrania
gęsty majonez
2 szklanki esencjonalnego rosolu
1/2 bialego wytrawnego wina
lyzka octu winnego
2 lyzeczki zelatyny
rzodkiewka 20 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe jarzynki w galarecie

przygotowujemy galarete zelatyne moczymy w niewielkiej ilosci zimnej wody gdy napecznieje rozprowadzamy w niewielkiej ilosci wrzatku rosol zagotowywujemy z winnym octem gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku po zdjeciu z ognia laczymy z rozpuszczona zelatyna dokladnie mieszamy do szklanej formy z kominkiem wlewamy niewielka ilosc galarety wstawiamy na kilka minut do zamrazalnika gdy stezeje rozsypujemy odsaczony groszek zalewamy galareta by groszek byl przykryty i ponownie wstawiony do lodowki gdy calosc stezeje ukladamy pieczarki i rzodkiewki zalewamy pozostala galareta i znowu wstawiamy do lodowki na okraglym polmisku ukladamy liscie selera by utworzyly zielony krag wykladamy dobrze wystudzona galarete brzeg przybieramy rozyczkami z rzodkiewek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak