kolorowe jarzynki w galarecie

kolorowe jarzynki w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka zielonego groszku konserwowego

  • 20 malych pieczarek z zalewy

  • liście selera

  • rzodkiewki do przybrania

  • gęsty majonez

  • 2 szklanki esencjonalnego rosolu

  • 1/2 bialego wytrawnego wina

  • lyzka octu winnego

  • 2 lyzeczki zelatyny

  • rzodkiewka

    20 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowujemy galarete zelatyne moczymy w niewielkiej ilosci zimnej wody gdy napecznieje rozprowadzamy w niewielkiej ilosci wrzatku rosol zagotowywujemy z winnym octem gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku po zdjeciu z ognia laczymy z rozpuszczona zelatyna dokladnie mieszamy do szklanej formy z kominkiem wlewamy niewielka ilosc galarety wstawiamy na kilka minut do zamrazalnika gdy stezeje rozsypujemy odsaczony groszek zalewamy galareta by groszek byl przykryty i ponownie wstawiony do lodowki gdy calosc stezeje ukladamy pieczarki i rzodkiewki zalewamy pozostala galareta i znowu wstawiamy do lodowki na okraglym polmisku ukladamy liscie selera by utworzyly zielony krag wykladamy dobrze wystudzona galarete brzeg przybieramy rozyczkami z rzodkiewek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat