Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałtka marchewkowo-kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
marchew 1/2 kg
cebula 3 sztuki
jaja 2-3 sztuki
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
Zalewa:
ocet 1/2 szklanka
woda 1/2 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałtka marchewkowo-kukurydziana

Łączymy składniki zalewany i zagotowujemy, odcedzamy. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gotujemy 5 min. Jajka i marchewki gotujemy i kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak