Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z ziemniakami i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 800 g
ziemniaki 800 g
fasola szparagowa 400 g
cebula 1
marchew 2
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z ziemniakami i fasolką

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie Marchewki pokroic w gruba kostke gotowac razem z fasolka do miekkosci Mieso natrzec solą pieprzem papryka i majerankiem Nastepnie włożyć do foliowego rękawa i piec ok 40 min w 200 st C Na rozgrzanym oleju podsmazyc posiekana cebule fasolke i marchewke Ziemniaki ugniesc na puree polac tłuszczem ze smażenia fasoli i marchewki Pieczen wyjąć pokroic na kawałki i polac dowolnym sosem Pieczen podawac z ziemniakami marchewka i fasolka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 12.09.2012 09:58
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak