Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki młode z liśćmi 2 pęczki
kostki rosołowe 2 szt
śmietana
pieprz
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Buraczki obrać, pokroić na małe kawałki, zalać wodą i agotować, wrzucić kostki rosołowe i gotować około 10 – 15 minut, aż będą miękkie. Dodać umyte i posiekane liście botwiny. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem, ementualnie cukrem. Śmietanę włożyć do miski, wlać do niej łyżkę gorącej zupy i rozmieszać, dodać do zupy i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.04.2013 10:58
bardzo lubię
smakoszek 04.02.2013 14:37
świetna,bardzo lubię:)
Wafelek2601 23.01.2012 12:00
pyszna botwinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak